четвъртък, 25 февруари 2016 г.

Съвсем скоро новата книжка на списанието за съвременно образование HUMANUS ще излезе от печатПредстои излизането от печат на новата книжка на списанието за съвременно образование HUMANUS, това е първа за тази година книжка, а пък годината е вече трета от създаването на списанието. Желаещите да си поръчат тази книжка могат да се обадят на редактора, на моя милост, цената е:

За книжка, в която вътре снимките са цветни: 5 лв.
За книжка с черно-бели снимки в списанието (корицата обаче също е цветна!) цената е 3 лв.

Списанието, както пише на корицата, работи за насърчаване на духовното и личностното израстване и укрепване на младия човек. Този брой е в обем от 72 страници.

Да се надяваме, че в свидното ни отечество има не само млади хора, които са загрижени за това, но има също така и техни родители, които се вълнуват от тия същите проблеми...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар