вторник, 9 юни 2015 г.

Мечтайте смело и истински вярвайте в себе си, преследвайте мечтите си - колкото и невъзможни да ви изглеждат!


Една младежка рок група – „Вход свободен” от Силистра – очарова със своите изпълнения публиката на фестивала „Цвете за Гошо”, който се провежда ежегодно в София в памет на Георги Минчев. Характерно за тази група е, че съществува само от броени месеци, но с помощта на ръководителя си Иван Неделчев постигна едно невероятно бързо развитие и успех. Това се дължи най-вече на любовта и отдадеността на младежите към нещата които правят, както и на уникалното съчетание на личности и таланти в самата група. Ето какво сподели за списание Humanus след успеха на групата вокалистката Владилена Василева:

Поздравления за участието и доброто представяне на фестивала „Цвете за Гошо” с група „Вход Свободен”. Как беше усещането на сцената?

Определено можем да се закълнем, че това е най-невероятното събитие с най-хубавата публика и сцена в България! Усещането... няма как да се опише с думи, каквото и да кажем ще е малко.

Как усети атмосферата на фестивала?

Аз за втора поредна година присъствам на фестивала. Атмосферата е великолепна! Истинска рок атмосфера!

На това събитие се събират утвърдени музиканти и съвсем млади като вас – усеща ли се разлика между поколенията?

Разликата... усеща се, но по много интересен начин – всички млади наблюдават истинските професионалисти и се учат, от друга страна пък големите ни се радват страшно много и ни поздравяват! Така настъпва едно невероятно приятелство между всички!

Кое беше различното при вашата група – кое ви направи уникални при вашето участие?

По този въпрос най-добре ще могат да говорят хората, които са гледали и слушали отстрани, защото всичко беше толкова хубаво, че лично не помним какво сме правили на сцената! Но по отзивите от публиката и това, че ни изкараха два пъти на бис разбрахме, че сме се справили възможно най-добре, за което страшно много се радваме! Нещото, което ни направи уникални според мен е това, че с изключение на вокалната формация "Мечо Пух”, ние бяхме най-малки и публиката не можа да предположи, че едни ученици от Силистра, на тази възраст, могат да се изправят пред толкова много хора и да направят това, което направихме ние – да се забавляваме толкова много на сцената, докато свирим и пеем музиката, която обичаме. И едновременно да радваме и останалите с това, което правим!

Важно ли е да си уникален и как се постига уникалността?

Уникалността – това е нещото, което те прави различен, именно да се отличаваш от всички други и да те запомнят, да си оригинален! Естествено, че е важно, това е на първо място!


Трябва ли да има повече събития като това, които да дават път на младите?

Ще кажа само: ДА, ТРЯБВА!!!

Има ли нещо, което искаш да кажеш на младите хора в България?

Да мечтаят смело и истински да вярват в себе си и да преследват мечтите си колкото и невъзможни да им изглеждат!!! Rock'N'Roll!

Кои са хората, на които искаш да благодариш?

Няма да казвам „на първо място еди кой си, на второ място…” Хората, на които искам да благодаря, са страшно много: родителите, освен моите, така и на останалите от групата, на самата група, Иван Неделчев, Емил Акрам, господин Радулов, списание “HUMANUS” и Димитър Пецов за невероятните интервюта, Община Силистра заедно с нашия кмет – д-р Юлиян Найденов, Васко Кръпката и всички организатори на това шеметно събитие, на всички хора, които ни подкрепиха и продължават да ни подкрепят и на невероятната публика, която повярва в нас – БЛАГОДАРИМ ВИ, СКЪПИ ФЕНОВЕ!!! За мен беше огромно удоволствие да свиря точно с тази банда, на това събитие, на тази сцена, на това мяста, пред тази публика!

Наистина съжалявам, ако съм пропуснала някого! :-) :-) :-)

Димитър Пецов – коментар: На самата Владилена й предстои едно ново личностно развитие – тя ще кандидатства в музикалното училище в София и това вероятно ще я отдели от групата, която е в Силистра. Но както и да се развият нещата при тези младежи „Вход свободен” остава едно уникално явление, което ние от списание Humanus отразихме.

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари:

Публикуване на коментар