сряда, 27 януари 2016 г.

Ето как стават нещата обикновено у нас, у Нашенско



Ето какво написах във Фейсбук-групата ПЕДАГОЗИ (затворена група), тая сутрин ми върви да се заяждам с хората, невъзможен съм станал вече, ето, четете какви лоши думи казах път тям:

Колеги, това е едно списание за младите хора, тия дни излезе последната книжка и на хартиеното му издание. То е списание за съвременно образование и се опитва да насърчава духовното и личностното израстване и укрепване на младите хора у нас.

Съществува това списание вече трета година в невероятни тежки условия. В него пишат предимно млади хора, изпращат ни свои есета по вълнуващите ги теми, представяме постиженията на младите, пишем по най-горещите проблеми на образованието и т.н. Много учители също се изявяват в списанието ни. Ето, знаете вече за него и вие, ако искате, направете нещо да се включите, да помогнете, да сътрудничите било със свои текстове, било с такива на вашите ученици.

Направете ако искате нещо да ни подкрепите, щото нали знаете как обикновено става нещо у нас, сещате ли се за какво намеквам? Ами ето какво става: като някой се захване да прави нещо ново или различно, всички стоят озадачени, зафащат да го гледат навъсено и недоволно, почват старателно да гледат сеир, с нетърпение почват да чакат момента когато той ще се провали, разбира се, никой не си мръдва малкия пръст да каже дума, с която да го насърчи или, опази Боже, да помогне, а всички, за да го насърчат, в хор почват да му думат:

"Тая, с която си се захванал, драги, нема да стане, това нещо не може да стане, ти остави, не стават така работите, ний акъл можем да ти дадем много, ти нас слушай и пр.!"

И стоят упорито, пръста си не мръдват с нещо да помогнат и чакат щастливия момент когато той ще се провали и тогава ще могат да възкликнат радостно:

"Ний казахме ли ти, че тази твоята няма да стане?! Казахме ти! Ти защо не ни послуша и не се отказа още тогава? Ето, сега си получи заслуженото! Слушай занапред нас: като нас си стой бездеен, нищо не прави, за да ти и мирна и спокойна главата!"

Това е. Така стават нещата у Нашенско. Казах ви го как стават нещата. Хубав ден ви желая!

Няма коментари:

Публикуване на коментар