сряда, 11 март 2015 г.

Новата книжка на списание HUMANUS (хартиеното издание) пристигна и в Силистра!


HUMANUS - СПИСАНИЕТО ЗА СИЛИСТРЕНСКИТЕ МЛАДЕЖИ ИЗЛЕЗЕ!!!

На корицата на този брой са силистренските младежи от рок групата "Вход свободен". Но това е само началото!

На страниците вътре може да прочетете репортажи за изявите, както и интервюта на рок групите "Blood suger", "Ирис" и "Вход свободен".

Интервю с журналиста Васко Громков - водещ на предаването "НОВО 10+2" БНТ, по повод успеха на силистренската ученичка от ЕГ Свилена Георгиева, както и материал написан от нея.

Репортаж за Открития урок на музикантите от "Подуене блус бенд" - Краси Табаков и Емо Тасев със силистренските младежи.

Дискусия в клас с ученици от ПМГ - интервю с ученик от този клас Ангел Василев.

Две страхотни есета от писателката Атина Димитрова - ученичка в ПМГ. И завладяващия разказ "Докато устните ти са още червени" на Даяна Аджемова - ученичка от ЕГ.

Както и много други статии свързани с образованието и личностното развитие на младите.
Написа: Димитър Пецов

ДОБАВКА: Сега е моментът тези, които искат да имат тази забележителна книжка на сп. HUMANUS в хартиен вариант да направят своите заявки. Побързайте! Скоро списанието ще стане библиографска рядкост - и колекционерите ще ви дават луди пари за да си купят от вас някоя книжка. С подкрепата си за списание HUMANUS несъмнено ще влезете в културната и духовна история на нашето общество. Напълно сериозно казвам това, изобщо не се шегувам. Докато някои си губят времето в суети и в сладко нищонеправене ние проправяме пътища и магистрали в духовната област на България и човечеството...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар