неделя, 13 август 2023 г.

Сюрреалистичните светове на Кафка, Бекет, Йонеско, Оруел ряпа да ядат пред абсурдите на нашата тъй приказна страна МУТРОЛАНДИЯ!!!

Понеже от години си водя ДНЕВНИК НА УЧИТЕЛЯ, сега ми се струва уместно да добавя в него и ето този текст, който тази сутрин ми се наложи да напиша на страницата си във фейсбук:

След като през пролетта дадох огромна, непосилна за мен сума пари за две коронки и две зъбни протези (2000 лв.), наскоро ми падна т.н. изкуствен "мост" в ченето (който иначе издържа доста години!), на негово място се наложи да ми направят 9 (1) изкуствени зъба, което трябваше да платя... 2000 лева (9 зъба по 200 лева коронката + 200 лева за изваждане на някои корени и лечение на две останки от корени!), тук не броим това, което зъболекарката ми взе от здравната каса.

Да, обаче старите зъбни протези вече се оказаха негодни, сега се наложи да ми правят нови, зъболекарката ме убеди да са силиконови, с оглед да не увредят коронките и пр. И за тези две нови протези сега ми се налага да платя нови 1600 лева, всяка от тях струва 800 лв.!

В резултат аз не само съм разорен, но и ми се наложи да взема заеми, а тях сега ще ги плащам като... престана да ям, т.е. новите ми зъби и протези ще се окажат съвсем ненужни!!!

Пиша това като пример за АБСУРДИТЕ на нашата родна здравеопазваща система! (През февруари т.г. пък ми се наложи да си правя операция, за нея бях обран пак с огромна за моите възможности сума пари: 1600 лв.!)

Ако бях решил да не давам никакви пари, т.е. да остана без зъби, щях да има какво да ям, но пък за сметка на това нямаше да има с какво да дъвча това, което можеше да си позволя да ям!!!

Сюрреалистичните светове на Кафка, Бекет, Йонеско, Оруел ряпа да ядат пред абсурдите на нашата тъй приказна страна МУТРОЛАНДИЯ!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар