четвъртък, 1 март 2018 г.

Качествено, напълно безплатно и изцяло свободно образование чрез интернет!

Според webometrics, има повече от 17 000 университета, но получаването на образование в много от тях е доста скъпо. Много студенти от цял свят (и техните семейства) изпадат в големи финансови разходи.

Две трети от американските колежани, които са завършили през 2011 г., са имали студентски заем със средна стойност от над 27 000 долара на човек. Получаването на степен в университета може да бъде скъпо, но има много по-добри начини за образование – възможностите, които интернет ни дава през 21 век, няма как да не ви накарат да се ухилите от ухо до ухо.


Има много сайтове в интернет, които предлагат безплатно учебни курсове без такси. Сега дори хората с материални затруднения могат да си позволят да бъдат по-добре образовани, като всички от което се нуждаят, е достъп до компютър (дори няма нужда да бъде личен, върши работа и този в местната библиотеката).

Стига приказки, даваме ви супер списък с над 40 образователни сайта: 
  • ALISON – Над 60 милиона урока и лекции, 1.2 милиона уникални посетители на месец
  • COURSERA – Образователен сайт, който работи с университетите, за да получи техните курсове за интернет ползване. Учете се от над 542 курса.
  • UDACITY – Развийте своето образование и кариера, чрез проекто-базирани онлайн класове, предимно фокусирани около компютрите, информационните науки и математиката.
  • MIT Open CourseWare – Безплатен достъп до доста курсове на Масачузетския технологичен институт (MIT).
  • Open Culture – Сборник с безплатни учебни ресурси, включително курсове, учебници и видео/филми.
 No Excuse List – Огромен списък с уеб сайтове, от които да се учите.
 Open YALE Courses – Предоставя свободен и отворен достъп до селекция от въвеждащи курсове, преподавани от изтъкнати преподаватели и учени в университета в Йейл. Всички лекции са били записани в зали на Йелския университет и са на разположение във видео, аудио и текстови формати. Не е нужна регистрация. (Прочети ЦЯЛАТА СТАТИЯ)
Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "Картаген" - имам предвид масовото българско безразличие спрямо истината и свободата! - е крайно време да бъде разрушен...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров Преследване на времето: Изкуството на свободата, . изд A & G, 2003 г., разм. 21,5 / 14,5 см, мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр, 8.00 лв... Книгата говори за "нещо", което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда "добре познато", съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се "съобразяваме", но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време? почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга "поглежда" в скритото "зад" мълчанието ни - за времето, живота, свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар